Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Савченко пообіцяв не допустити тотального видобутку бурштину

28 березня 2018 року голова Волинської ОДА Олександр Савченко пообіцяв не допустити тотального видобутку бурштину (відео 23:00-24:35).
Архів
Сказано 28 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=gW54kYx-uFM
  • https://www.volyn24.com/news/112415-volynpryrodresursu-vkotre-vidmovyly-u-vydobuvanni-burshtynu-na-manevychchyni
  • Лист керівника апарату Волинської ОДА
  • https://www.youtube.com/watch?v=QYCNxTgJo1I
  • https://konkurent.in.ua/publication/39111/na-volini-posiluut-ohoronu-mists-vidobutku-burshtinu-foto/
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/586-14

Результат

Враховуючи, що Олександр Савченко відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", в зв'язку з обранням нового Президента України, не буде в подальшому мати відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки - вона переноситься в архів.

20 вересня 2018 року Рівненський апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу комунального підприємства «Волиньприродресурс» про дозвіл на видобування бурштину. Суд апеляційної інстанції зважив на позицію Маневицької місцевої прокуратури та Волинської облдержадміністрації, тож «Волиньприродресурсу» вкотре заборонили вчиняти дії, пов'язані з проведенням геологорозвідувальних, пошукових, геодезичних та інших розвідувальних робіт на земельній ділянці площею понад 8 га в селі Галузія Маневицького району.

8 травня 2018 року було проведено міжвідомчу службову нараду з питань протидії незаконного видобутку бурштину на території області. Також було організовано та проведено аналогічні наради з чиновниками різних рівнів та правоохоронними органами. Керівникам виконавчої влади та підприємств були видані протокольні доручення та визначені напрямки роботи в вирішенні цього питання:

- визначено місця видобутку та виконання завдань щодо недопущення видобутку в найбільш небезпечних районах області (Любешівському та Маневицькому).

- залучення до виконання завдань необхідних за чисельністю оперативних сил, виконання ними моніторингу та протидія незаконному видобутку.

- виконання комплексу заходів матеріально-технічного забезпечення діяльності оперативних сил.

- налагодження системи інформування протидії незаконному видобутку з метою оперативного реагування.

З метою недопущення видобутку бурштину Олександр Савченко видав окремі доручення керівництву районів. Наказом прокурора створена окрема робоча група з протидії незаконному видобутку бурштину, що займається такими фактами і розслідує кримінальні провадження.

За інформацією Волинської ОДА в результаті проведених заходів в області випадки незаконного видобутку були попереджені. Робота в цьому напрямку продовжується та перебуває на особистому контролі очільника області.

28 березня 2019 року Олександр Савченко заявив: "Якщо ми беремо бурштинові плани то мені вдалося. У нас бурштин не добувають. Ми не маємо Місячних ландшафтів, як це має Рівненська і Житомирська область" (відео 11:10-13:00).

5 квітня 2019 року було спрямовано додаткові підрозділи поліції та військових Національної гвардії України в місця потенційно можливого видобутку бурштину. Як зазначає заступник начальника ГУНП в області Сергій Козак, дані загони поліції будуть спрямовані на охорону та забезпечення правопорядку в місцях можливих спроб незаконного видобутку бурштину.