Під Житомиром затримали старателів, які видобували бурштин екскаваторами

Читать на русском
У Ємільчинському районі Житомирщини затримано двох чоловіків, які незаконно видобували бурштин за допомогою екскаватора.
Копачі бурштину

У Ємільчинському районі Житомирщини затримали двох чоловіків, які незаконно видобували бурштин.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Нацполіціі Житомирської області.

У поліції підкреслюють, що зловмисники - 33-річний місцевий житель і 57-річний житель Вінницької області - орудували власними екскаваторами.

Оприлюднено список ліцензованих користувачів надрами бурштинуВ Україні є 9 компаній-власників спеціальних дозволів на користування надрами бурштину, які разом мають 18 ліцензій або спецдозволів.

«Екскаваторні машини разом з їх власниками були доставлені у відділення поліції для подальшого встановлення всіх обставин події», - кажуть в поліції і уточнюють, що відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

У Ємільчинському районі Житомирщини затримано двох чоловіків, які незаконно видобували бурштин за допомогою екскаватора.

Нагадаємо, що у Рівненській області поліцейські 19 квітня вилучили у місцевих жителів велику партію бурштину.

Відмітимо, що на Волині працівники Служби безпеки України і прокуратура вилучили понад тонну незаконно добутого бурштину.

А генеральний прокурор Юрій Луценко призначив нового прокурора Рівненської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: