Велика Британія закликала РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Читать на русском
Велика Британія вимагає від Росії негайно звільнити 70 українських політв'язнів. У Лондоні стурбовані станом українців, які оголосили голодування в російських в'язницях.

Велика Британія вимагає від Росії негайно звільнити 70 українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», відповідну заяву 6 червня поширило Міністерство закордонних справ королівства.

«Їх засудили до тривалих тюремних термінів після судових процесів, які не здаються такими, що відповідають міжнародним стандартам. Позбавлення їх волі, як і інших 70 українців, включно з кримськими татарами, свідчить про системні переслідуванні Росією тих, хто публічно виступає проти незаконної анексії Криму», - йдеться в заяві.

Також у Лондоні висловили стурбованість станом здоров'я Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Шумкова і Володимира Балуха. Ці четверо українців утримуються в російських в’язницях за сфабрикованими справами та дотримуються голодування.

Зазначається, що їхні кримінальні справи, як і затримання інших українців, виглядають політично мотивованими.

«Ми закликаємо Росію звільнити їх негайно», - наголосили в заяві.

Нагадаємо, у Кремлі поки не готові говорити про можливість обміну 23 засуджених в Україні росіян на режисера Олега Сенцова та інших українських громадян, цими питаннями займається спеціальна робоча група.

Тим часом український активіст Володимир Балух, який 80-й день продовжує голодування в кримському СІЗО, втратив 30 кг ваги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: