Паливні схеми: чиновнику Міноборони дозволили вільно їздити Україною

Читать на русском
Ще одному підозрюваному чиновнику Міноборони у справі паливних схем скасували один із обов'язків.
Володимир Гулєвич

Підозрюваному детективами НАБУ директору Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Володимиру Гулевичу дозволили вільно переміщуватися Україною.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Перший заступник керівника САП Максим Грищук просив продовжити дію всіх процесуальних обов'язків, покладених на підозрюваного. На його думку, є необхідність продовжити дію таких обов'язків, оскільки ризики, передбачені ст. 177 КПК України, не зменшилися ф продовжують існувати, а саме: ховатися від органів досудового розслідування та/або суду, незаконно впливати на свідків, експерта або спеціаліста в цьому кримінальному провадженні.

Своєю чергою Гулевич і його адвокат проти задоволення клопотання заперечували, просили відмовити в його задоволенні. На їхню думку, пред'явлена чиновнику Міноборони підозра необґрунтована, а жоден із зазначених прокурором ризиків не доведений. Також вони вказували, що обов'язок не відлучатися з Києва без дозволу значно перешкоджає сімейному життю підозрюваного, в т. ч. догляду за родичами похилого віку, вихованню й розвитку його дітей, копії свідоцтв про народження яких були надані в судовому засіданні.

Слідчий суддя вважає доведеним ризики ховатися від органів досудового розслідування та суду й незаконно впливати на свідків у кримінальному провадженні. При цьому суд вказує на істотне зменшення ступеня цих ризиків. Таким чином, суддя скасував обов'язок Гулевича не виїжджати за межі Києва.

Нагадаємо, заступнику міністра оборони повернули закордонні паспорти.

Раніше САП програла апеляцію щодо відсторонення підозрюваного в справі паливних схем у МО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: