Паливні схеми в Міноборони: заступнику міністра повернули закордонні паспорти

Читать на русском
Одному з ключових підозрюваних у справі паливних схем у Міноборони дозволили залишати межі України.
Ігор Павловський

Суд повернув закордонні паспорти підозрюваному в причетності до розкрадання майже 150 мільйонів гривень на тендері із закупівлі палива в ТОВ «Трейд Коммодіті» заступнику міністра оборони Ігорю Павловському.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Перший заступник керівника САП Максим Грищук просив продовжити дію всіх процесуальних обов'язків, покладених на Павловського, в тому числі здачу закордонних паспортів до Державної міграційної служби.

Своєю чергою підозрюваний і його адвокати проти задоволення клопотання заперечували й просили відмовити в його задоволенні. На їхню думку, пред'явлена Павловському підозра необґрунтована, жоден із зазначених прокурором ризиків не доведений. До того ж, обов'язок здачі закордонних паспортів перешкоджає його роботі, оскільки Павловський як заступник міністра оборони зобов'язаний виїжджати за межі України для виконання своїх посадових обов'язків, зокрема для участі в засіданнях Спільної українсько-турецької комісії з питань оборонно-промислового співробітництва, Міжурядової українсько-в'єтнамської комісії з питань військово-технічного співробітництва, Міжурядової українсько-китайської координаційної комісії з питань військово-технічного співробітництва, взяти участь у Міжнародній виставці наземних та повітряних сил у Франції, на підтвердження чого стороною захисту були надані відповідні документи.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора САП, проте вирішив повернути закордонні паспорти. Підставою для такого рішення став обов'язок Павловського їздити за кордон.

Нагадаємо, САП програла апеляцію щодо відсторонення підозрюваного у справі паливних схем у МО.

Раніше суд відмовився продовжувати відсторонення чиновника Міноборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: