Паливні схеми в Міноборони: двом підозрюваним пом'якшили запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційні прокурори просили визначити новий запобіжний захід для підозрюваних у справі паливних схем у МО.

У рамках кримінального провадження за фактом можливої ​​розтрати 149 мільйонів гривень Міністерства оборони на закупівлі палива у компанії «Трейд Коммодіті» суд змінив двом підозрюваним запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Такі рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про зміну запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, термін перебування під домашнім арештом під час досудового розслідування загалом не може перевищувати шість місяців. Через закінчення піврічного терміну з дня застосування домашнього арешту прокурору САП довелося клопотати про новий запобіжний захід.

Зазначається, що суд одне клопотання задовольнив частково, поклавши на підозрюваного такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та роботи; утримуватися від спілкування з фігурантами справи та здати закордонні паспорти. Таким чином, суддя дозволив йому не носити електронний браслет.

На другого підозрюваного – головного спеціаліста Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони – поклали стандартний набір обов'язків, у тому числі носіння електронного браслета.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи паливних схем у Міноборони.

Раніше в рамках цієї справи суд відсторонив чиновника Міноборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: