Паливні схеми: суд відмовився продовжувати відсторонення чиновника Міноборони

Читать на русском
Антикорупційні прокурори не змогли довести підстави для продовження відсторонення від посади чиновника МО.

Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відмовили у продовженні відсторонення від посади директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Володимира Гулєвича, якого підозрюють у причетності до розтрати майже 150 мільйонів гривень на закупівлю палива.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання першого заступника керівника САП Максима Грищука, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор обґрунтовував своє клопотання тим, що Гулєвич в силу посади може знищити, підробити речі і документи, які мають істотне значення для досудового розслідування, а також незаконними засобами впливати на свідків, експертів, фахівців та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінального провадження іншим чином. У прокуратурі допустили, що підозрюваний зможе схилити інших учасників кримінального провадження до перешкоджанню досудовому розслідуванню у кримінальному провадженні шляхом надання неправдивих свідчень, можливості тиску на підлеглих осіб під час вчинення злочину.

Адвокат і підозрюваний заперечили проти задоволення клопотання.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання, оскільки прокурором на доведено яким саме чином Гулєвич може вплинути на вже допитаних свідків і яким чином він може знищити або підробити документи.

Раніше Гулєвича відсторонили до 7 квітня.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи паливних схем в Міноборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: