Ситник: ВР заполітизувала питання аудиту НАБУ

Читать на русском
Артем Ситник вважає, що Верховна Рада заполітизувала питання аудиту НАБУ й розглядала його як можливість розправи над Бюро.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що Верховна Рада заполітизувала питання аудиту НАБУ й розглядала його як можливість розправи над Бюро.

Про це він сказав під час брифінгу 12 червня, відповідаючи на запитання журналістів, пише «Слово і Діло».

Новий аудитор НАБУ назвав своє головне завданняНовий аудитор Національного антикорупційного бюро України Володимир Василенко вважає припинення ворожої конкуренції щодо до НАБУ основним завданням на новій посаді.

«Історія з аудитором була заполітизована й затягнулася. Це неправильно, що ми вже працюємо три роки й жодного разу не проводився аудит. Звичайно, в парламенті більшість розглядала це як можливість розправи над НАБУ, над його керівництвом, тому шукали особу, яка б написала негативний висновок», – сказав Ситник.

«Ми неодноразово говорили про те, що аудиту не боїмося. Приходьте й дивіться … Я думаю, що третій аудитор з’явиться найближчим часом і розпочнеться ця процедура», – додав він.

7 червня Верховна Рада обрала аудитором Національного антикорупційного бюро від парламенту правознавця Володимира Василенка.

Василенко встиг попрацювати суддею в Міжнародному суді ООН та представником України в Раді ООН з прав людини. Він є батьком члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Андрія Василенка.

Нагадаємо, за два роки лише Кабмін спромігся обрати свого аудитора. У травні 2017 року уряд обрав на це місце Михайла Буроменського, який до цього встиг побути суддею Європейського суду з прав людини та головою делегації України в Групі держав проти корупції (GRECO).

Відповідно до закону про НАБУ, президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: