В Україні змінили правила зарубіжних грошових переказів

Читать на русском
Національний банк України вніс зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Національний банк України вніс зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Чи може НБУ управляти коливаннями курсу валют?Голова Національного банку Яків Смолій заявив, що НБУ відмовився від фіксованого валютного курсу, він визначається ринком.

Відповідну постанову правління регулятора №62 від 7 червня опубліковано на сайті НБУ. Документ набуває чинності з 12 червня, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням прес-служби регулятора, це створює можливості для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг та розширення кола учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переклад з-за кордону.

Банкам і їхнім клієнтам (фізичним особам-резидентам) надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти. Так, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтверджуючих документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтверджуючих документів, представлених фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їхнього подальшого зберігання.

Кром того, фізичні особи отримають можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати в гривні переказ в іноземній валюті за межі України, а також за рішенням відправника переказу з-за кордону в іноземній валюті, отримати такий переклад в Україні в гривні (тобто у валюті, відмінній від валюти його ініціювання).

Раніше в НБУ спрогнозували, скільки заробітчани перерахують в Україну.

Також Нацбанк назвав країну-лідера за обсягами переказів в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: