Нацбанк назвав країну-лідера за обсягами переказів в Україну

Читать на русском
У 2017 році обсяг приватних переказів з-за кордону зріс на 30% і склав 5,192 млрд доларів. Причиною стало посилення міграційних процесів.

У 2017 році обсяг приватних переказів з-за кордону зріс на 30% і склав 5,192 млрд доларів. Причиною стало посилення міграційних процесів та зміцнення східноєвропейських валют.

Лідером за обсягом переказів стали США, потіснивши з лідируючої позиції Росії - в основному за рахунок збільшення експорту IT-послуг. Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу НБУ.

Навіщо підвищили облікову ставку та як це вплине на ціни?У Нацбанку вирішили підвищити облікову ставку до 16 відсотків, щоб утримати й знизити рівень інфляції. Який взаємозв’язок та чи знизить це ціни, міркували експерти.

У Нацбанку підкреслюють, що зростання обсягів грошових переказів дозволило повністю компенсувати збільшені в порівнянні з 2016 роком виплати по дивідендах.

Всього за 2017 рік до України через кореспондентські рахунки банків надійшло 2,1 млрд дол. (за 2016 - 1,7 млрд). Ще 1,67 млрд дол. було переведено через міжнародні платіжні системи, 1,4 млрд - через неформальні канали.

Приватні трансферти склали 2,1 млрд доларів від усього обсягу переказів. Решту коштів, 3,1 млрд дол., було переведено в Україну в якості оплати праці.

Раніше Fitch дав прогноз по траншу від МВФ.

Нагадаємо також, що Нацбанк спростив бізнесу умови продажу валюти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: