У НБУ розповіли, що визначає курс гривні

Читать на русском
Яків Смолій заявив, що НБУ відмовився від фіксованого валютного курсу, він визначається ринком.

Глава Національного банку Яків Смолій заявив, що НБУ відмовився від фіксованого валютного курсу, він визначається ринком.

Про це він розповів в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», пише «Слово і Діло».

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

«Ми вже давно відійшли від фіксованого курсу. Курс зараз визначає не Національний банк, а ринок. Уряд використовує при складанні бюджету ті чи інші технічні, розрахункові показники, однак кон'юнктура ринку їх реалізації може і не сприяти. Якщо імпорт і експорт сьогодні формують інший курс, ніж закладено в бюджеті, ми в це втручатися не можемо», - сказав Смолій.

«Ми тільки стежимо, щоб коливань великих не було, адже вони збільшують невизначеність в економіці і заважають бізнесу і населенню приймати довгострокові рішення. Ось це і є найбільша об'єктивність», - додав глава НБУ.

За його словами, НБУ постійно присутній на ринку: купує або продає валюту. Так, з початку року на міжбанківському валютному ринку було закуплено понад 1,2 млрд дол. в міжнародні резерви.

Раніше в НБУ розповіли, коли Україна отримає черговий транш від МВФ.

Також Нацбанк спрогнозував, скільки заробітчани перерахують в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: