На Донбасі бойовики не пускають експертів на небезпечні об'єкти

Читать на русском
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявляє про погіршення екологічної ситуації на Донбасі.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявляє про забруднення води й загальне погіршення екологічної ситуації на Донбасі.

Держсекретар відомства Сергій Злакоман презентував міжнародним партнерам України екологічний звіт щодо ситуації на Донбасі, повідомляє МінТОТ у Twitter, пише «Слово і Діло».

За ініціативою міністерства був проаналізований стан повітря, ґрунтів, поверхневих та підземних вод Донбасу та результати впливу бойових дій на екологію регіону.

За даними екологічного звіту, 30 проб поверхневих вод на Донбасі показали, що вода в регіоні «брудна» або «дуже брудна». Шахтні води виходять на поверхню, псується питна вода, відбувається просідання ґрунтів та заболочення. На Донецьку та Луганську області припадає до 30% викидів забруднюючих речовин в атмосферу в Україні, наголосив Злакоман.

«Зафіксована руйнація дамби хвостосховища фенольного заводу в Торецьку на лінії зіткнення. Зберігається 270 тонн хімічних відходів, заповнено на 90%», – повідомив він.

Він наголосив, що на окупованій території відбувається неконтрольоване затоплення шахт. Вода перетікає до шахт на підконтрольній територій. Уряд оперативно виділив 131 млн грн на ліквідацію та попередження негативного впливу.

Нагадаємо, про те, що Донбас на межі екологічної катастрофи, заявили й у СЦКК.

Раніше «Слово і Діло» писало про топ-10 можливих ризиків для людства в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: