Працівники банку вкрали з карток переселенців півмільйона гривень

Читать на русском
У Дніпропетровській області викрили керівників відділення одного з державних банків України, які привласнили півмільйона гривень клієнтів установи.

У Дніпропетровській області викрили керівників відділення одного з державних банків України, які привласнили півмільйона гривень клієнтів установи.

Про це повідомляє ГУ НП в області, пише «Слово і Діло».

Так, правоохоронці встановили, що в. о. керуючого відділенням банку і його підлегла розробили протиправний механізм. Зловмисники «користувалися» оформленими, але не виданими картками клієнтів із числа вимушених переселенців. Чиновники самостійно встановлювали ПІН-коди і через банкомати знімали гроші.

«Коли клієнти банку зверталися із заявою про зникнення грошей з рахунку, то чиновниці видавали готівку, які знімали з будь-якого іншого карткового рахунку клієнтів банку», - відзначають в поліції.

Співробітники спецслужби задокументували, що таким чином чиновники банку встигли незаконно привласнити понад півмільйона гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, триває комплекс слідчих заходів. Обвинувальний акт стосовно керівника відділення вже направлено до суду.

Раніше в НБУ назвали найпопулярніші схеми карткового шахрайства.

Як раніше повідомлялося, НБУ попереджає клієнтів про виникнення нового виду шахрайства з платіжними картами в вигляді крадіжки даних за допомогою систем зовнішніх інтерактивних голосових відповідей (IVR).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: