США розкрили шахрайство з угорськими паспортами - ЗМІ

Читать на русском
Співробітники Департаменту національної безпеки викрили схему шахрайства у паспортній системі Угорщини, за допомогою якої іноземні громадяни в’їжджали до США під фальшивими прізвищами.

Співробітники Департаменту національної безпеки викрили схему шахрайства у паспортній системі Угорщини, за допомогою якої іноземні громадяни в’їжджали до США під фальшивими прізвищами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Washington Post із посиланням на документ Департаменту національної безпеки США (DHS).

З'ясувалося, кому видаватимуть ID-паспорти позачерговоID-карти випускникам загальноосвітніх навчальних закладів будуть виготовляти в пріоритетному порядку.

За даними видання, близько 700 людей, які не є громадянами Угорщини, шахрайським способом отримали угорські паспорти та взяли собі чужі прізвища.

З цієї групи щонайменше 85 людей намагалися в’їхати до Сполучених Штатів, і 65 таки вʼїхали за програмою безвізового режиму з США. З них станом на жовтень 2017 року 30 людей залишилася в країні, попри зусилля правоохоронців у їх пошуку та депортації.

У Департаменті нацбезпеки зазначають, що порушники отримали автентичні паспорти, використовуючи програму угорського уряду, яка дозволяє етнічним угорцям, які живуть за межами країни, швидко отримувати громадянство.

Цю програму у 2011 році започаткував прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який наполягав на важливості возз’єднання з розпорошеною по всій Європі угорською діаспорою.

Громадяни Угорщини мають право на безвізовий в’їзд до США, що робить громадянство привабливим для етнічних угорців, які проживають в інших країнах, де необхідна віза для поїздок.

З 2011 року за цією програмою громадянство Угорщини отримали понад мільйон людей.

Американські чиновники вважають, що злочинці отримали певну кількість паспортів, які належать новим громадянам, і продавали їх клієнтам, які взяли собі нові прізвища для подорожей до різних країн.

«Найбільш очевидний ризик полягає в тому, що до Сполучених Штатів приїжджають люди, які мають причини приховати свою ідентичність», — зазначив співробітник Департаменту нацбезпеки Стюарт Бейкер, який займався транснаціональними загрозами в Європі та на Близькому Сході.

«Загальні причини для цього — контрабанда наркотиків, організована злочинність чи нелегальна імміграція», — додав він.

За даними видання, у квітні чиновники Департаменту нацбезпеки США попередили владу Угорщини про можливість виключення країни з програми безвізу, якщо влада не подбає про усунення вразливості у видачі паспортів.

Нагадаємо, Орбан переобраний прем'єр-міністром Угорщини.

Також Угорщина готова накласти вето на бюджет ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: