Жебрівський подав у відставку: як голова ВЦА виконує свої обіцянки

Читать на русском

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський подав у відставку. 9 червня чиновник провів зустріч із президентом Петром Порошенком, який прийняв заяву. Тепер питання на найближчому засіданні розгляне уряд. Жебрівський обіймає свою посаду з 11 червня 2015 року, за цей час він виконав 38 обіцянок (зі 108), майже стільки ж провалив, а 34 ще виконати не встиг. Рівень його відповідальності становить 35%.

Незважаючи на те, що про відставку Жебрівський говорив із президентом 9 червня, ще напередодні чиновник дав кілька обіцянок. Так, він заявив, що в Авдіївці, Слов'янську, Мар'їнському та Мангуському районах будуть відкриті соціальні офіси. Там люди зможуть за спрощеною процедурою оформити й отримати соціальні пільги, допомога, субсидії та компенсації.

У перспективі Жебрівський також обіцяв виділити 10 мільйонів гривень усім «українізованим містам». «Окремо відзначу, що премій по 10 мільйонів гривень буде стільки, скільки українізованих міст: переклав усі вивіски – отримуй додаткові мільйони на розвиток міста. Результат старань місцевих громад перевірятиме спеціальна комісія», – сказав він.

При цьому голова ВЦА вже виконав обіцянку виділити 30 мільйонів гривень місту, який першим завершив «українізацію» інформаційних і рекламних покажчиків. Цим містом стала Дружківка, кошти були виділені у вересні минулого року. Другим містом, якому виділили 20 мільйонів гривень з обласного бюджету, став Покровськ.

Минулого року Жебрівський не впорався з обіцянками побудувати лінії сортування твердих побутових відходів у низці міст: Кураховому, Костянтинівці, Великій Новосілці, Волновасі, Бахмуті, Слов'янську, Лимані, Добропіллі, Торецьку.

У 2016 році чиновник пообіцяв обладнати в Маріуполі ще один навчальний корпус Донецького медичного університету. «До початку нового навчального року в Маріуполі буде обладнаний ще один навчальний корпус медуніверситету в приміщенні школи, що нині не діє, й гуртожиток для студентів», – розповів він. Однак станом на січень цього року приміщення загальноосвітньої школи №11 так і не передали медичному університету, оскільки там досі не завершився ремонт. Таким чином, цю обіцянка Жебрівський провалив.

Жебрівський також не витримав терміни обіцянки провести газову лінію в Авдіївці. Спочатку чиновник говорив, що вона буде завершена до кінця вересня 2017 року. Однак у середині вересня лише почалося її будівництво, яке затягнулося до січня цього року.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, 16 травня голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук заявив про відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: