Як виконував свої обіцянки колишній голова Хмельницької ОДА Корнійчук

Читать на русском
Корнійчук обіцяв відремонтувати дороги, допомогти військовослужбовцям та впровадити в обладміністрації нові технології та електронний документообіг.

Після того, як голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук заявив в соцмережах про відставку, його місце зайняв Вадим Лозовий. Про це в Twitter повідомив Порошенко, який уточнив, що Корнійчук стане його радником. Про Лозового відомо, що він родом з Києва і тривалий час працював в мережі гіпермаркетів «Епіцентр». Про те, як себе проявить на держслужбі колишній бізнесмен, ми побачимо вже досить скоро, а от як виконував обіцянки звільнений Корнійчук «Слово і Діло» вирішило подивитися вже зараз.

Корнійчук очолював Хмельницьку ОДА два роки. Посаду він обійняв 28 квітня 2016 року і відтоді дав всього 10 обіцянок, з яких три виконав і одну провалив. Виходить, що більше половини його запевнень, а це – 6 обіцянок, залишилися в процесі виконання. Його рейтинг відповідальності становить 30%.

Відзначимо, що чутки про відставку Корнійчука почали ходити вже через півроку після його призначення, проте сам він бадьоро їх спростовував в ЗМІ традиційним: «Не дочекаєтеся». І тоді ж він пообіцяв почати будівництво обласної дитячої лікарні в 2017 році.

«Хочу побудувати повноцінну обласну дитячу лікарню. Ми єдина область в Україні, в якій немає подібного медичного закладу. Сьогодні функції обласної лікарні частково виконує міська. А я хочу, щоб область мала свою дитячу лікарню, де діти зможуть отримувати доступну високоспеціалізовану медичну допомогу відповідно до сучасних стандартів. Також такий заклад могло б сконцентрувати кадрові та матеріальні ресурси і впроваджувати прогресивні медичні технології», – заявив Корнійчук.

Однак, протягом 2017 року коректувалася проектно-кошторисна документація та експертиза на будівництво, а тільки в 2018-му почали розглядати питання про виділення фінансування на початок будівництва лікарні.

З трьох виконаних обіцянок Корнійчука, дві стосувалися військовослужбовців. Він запевнив, що робитиме все можливе для облаштування побуту особового складу військової частини А2502, що в Старокостянтинові. У 2017 році за залучені главою ОДА благодійні кошти проведено капітальний ремонт санвузлів і душових військової частин і встановлений твердопаливний котел. У черговій частині та на контрольно-пропускному пункті замінені всі вікна і двері на металопластикові і куплена автономна електростанція потужністю 8 кВт, бензоріз для порятунку людей під час аварії літака.

Також Корнійчук, як і обіцяв, створив спеціальну комісію для розслідування обставин смерті учасника бойових дій на Донбасі Федора Вігеля, який 14 серпня 2015 помер в лікарні від крововиливу в мозок. Його родичі стверджували, що смерть військового наступила через халатне ставлення лікарів Старокостянтинівської ЦРЛ.

Однак, більшість обіцянок голови Хмельницької ОДА все-таки залишилися незавершеними. Три обіцянки стосувалися ремонту доріг в області. Ділянка дороги Біла-Церква - Кременець він збирався відремонтувати за рахунок надходжень від митного експерименту з залученням приватного кредитного фінансування. Однак далі намірів справа не зрушила.

Ті ж кошти Корнійчук збирався залучити для ремонту дороги Житомир - Чернівці («Тещин язик») протяжністю 5,5 км і об'їзну дорогу міста Дунаївці протяжністю 11 км. За інформацією Хмельницької ОДА від 12 лютого 2018 року будівництво автомобільних доріг в обхід міста Дунаївці на ділянці Заставля - (Товсте-Дунаївці-Могилів-Подільський) розпочато в 2008 році і відновлено в 2017 році. До початку 2018 року освоєно 29 534 тис. грн, в тому числі кошти від митного експерименту і кредитні кошти. Будівництво обходу міста Дунаївці на ділянці дороги Гуків - Дунаївці - Могилів - Подільський розпочато в 2012 році та відновлено в 2017 році. Будівельні роботи виконані на 84%.

Також Корнійчук планував запровадити в облдержадміністрації нові технології управління. Однак, у 2017 році в фойє ОДА збиралися створити рецепцію, а в самій будівлі – візуалізацію і навігацію. Але грошей на аудіовізуальні системи не введелілі. А до початку 2018 роки тільки почалися підготовчі роботи до запуску в тестовому режимі електронного документообігу.

Раніше ми писали, які обіцянки давали голови ОДА щодо реконструкції та будівництва об'єктів медицини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: