Київрада змінить рішення про заборону салютів

Читать на русском
Напередодні свят Київрада вносить поправки до проекту рішення від 4 вересня 2014 року Про заборону проведення заходів та видовищ з використанням піротехнічних засобів на території Києва.

Напередодні низки свят Київрада поспішно вносить поправки до проекту рішення від 4 вересня 2014 року «Про заборону проведення заходів та видовищ з використанням піротехнічних засобів на території Києва».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат Київської міської ради Олександр Пабат.

Планується, що голосування щодо нової редакції буде винесено на пленарне засідання у четвер, 17 травня.

«Документом, як і раніше, передбачається заборона на використання піротехніки під час проведення розважальних заходів, з аргументацією про неприйнятність урочистостей і салютів у той час, коли в країні йдуть бойові дії. Правки пов'язані зі зміною формату антитерористичної операції на законодавчому рівні (Закон України «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях»)», - повідомив Пабат.

Він зазначив, що задля уникнення можливих спекуляцій оновленим документом уточнюється, що заборона на використання піротехніки поширюється на весь час проведення в Україні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, у Львові активно боротимуться з феєрверками.

Раніше У Мексиці вибухнув склад феєрверків, є загиблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: