Комітет ВР схвалив остаточну редакцію закону про Антикорупційний суд

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з питань правової політики підтримав остаточну редакцію закону про Антикорупційний суд.

Комітет Верховної Ради з питань правової політики підтримав остаточну редакцію закону про Антикорупційний суд.

За відповідне рішення проголосували 12 членів комітету, повідомляє кореспондент «Української правди», пише «Слово і Діло».

Що вигадають із голосуванням за Антикорупційний суд?Голосування за закон про Антикорупційний суд має відбутися сьогодні, 6 червня. Про перспективи ухвалити документ розповіли експерти.

Перед цим депутати більш ніж годину вели суперечку щодо пунктів законопроекту. Найбільші дискусії на комітеті знову викликало питання права вето на призначення суддів Ради міжнародних експертів.

У підтриманій комітетом редакції зберегли норму, за якої половина складу міжнародної комісії, тобто 3 експерти, має право ініціювати розгляд питання про недопуск кандидата в судді до призначення. Після такої ініціативи має відбуватися спільне засідання Ради міжнародних експертів та Кваліфікаційної комісії суддів. Ця спільна панель має більшістю голосів підтвердити доброчесність судді, при тому за це мають проголосувати щонайменше три міжнародних експерти. Якщо ж таке рішення не ухвалять, то кандидат у судді знімається з конкурсу.

Наразі текст передають до сесійної зали й Рада має визначитися з підтримкою законопроекту.

7 червня Верховна Рада продовжує розглядати правки до закону про Вищий антикорупційний суд (залишилося приблизно 55 із 1925 правок).

Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявив, що якщо закон про Антикорупційний суд не буде проголосований, то він піде у відставку.

Також до парламенту прибув президент Петро Порошенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: