Аваков виступив за тимчасову заборону на участь у виборах для жителів Донбасу

Читать на русском
Після звільнення окупованого Донбасу потрібно запровадити тимчасову заборону для місцевих жителів на участь у виборах до центральних органів влади.

Після звільнення окупованого Донбасу потрібно запровадити тимчасову заборону для місцевих жителів на участь у виборах до центральних органів влади.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на ІХ Національному експертному форумі в Києві у четвер, 7 червня, передає «Слово і Діло».

Коли і як Україна може повернути захоплені території Донбасу?Спецпредставник США вважає, що Україна поки не зможе повернути собі окуповані Росією території. Про те, чи є варіанти повернення Донбасу, розповіли експерти.

«Коли ми говоримо про деокупацію, то я наполягаю, що вибори до місцевих рад мають проходити відразу, щоб ми отримали легітимну владу, яка співпрацюватиме з центральним представником влади України. Але ми маємо накласти мораторій на 3-5 років на виборах на цих територіях до центральних органів влади», – сказав він.

За словами Авакова, це світовий досвід, який можна спостерігати в тій же Іспанії. Голова МВС також підкреслив, що цей крок необхідний, щоб уникнути можливих загострень у майбутньому.

«Ми маємо трохи заспокоїти це суспільство, дати можливість прижитися там новим цивільним інституціям, нормальній дискусії, пресі й тоді вже спокійно проводити вибори. В іншому разі це знову призведе до загострення, зіткнень і ми не отримаємо ефекту мирного процесу», – пояснив міністр.

Раніше Аваков розповів про підготовку «поліцейської операції» на Донбасі.

Також повідомлялося, що міністра шокували заяви з критикою спецоперації СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: