Аваков розповів про підготовку «поліцейської операції» на Донбасі

Читать на русском
Найближчим часом Україна має шанси повернути окуповану територію Донецької та Луганської областей за допомогою поліцейської операції.

Найближчим часом Україна має шанси повернути окуповану територію Донецької та Луганської областей за допомогою «поліцейської операції».

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час круглого столу на ІХ Національному експертному форумі, пише «Слово і Діло».

Росія наказала бойовикам знизити активність боїв на Донбасі – ІСРосія наказала бойовикам знизити активність бойових дій на Донбасі на період проведення Чемпіонату світу-2018 з футболу.

«Найближчим часом ми маємо надію, що путінський режим буде змушений поступитися міжнародному тиску (механізму санкцій) і ми повернемо свої окуповані території», – сказав Аваков.

Він додав, що повернення окупованих територій відбудеться не у вигляді військової операції.

«Технічно це буде поліцейська операція без застосування Збройних сил», – пояснив міністр.

За його словами, така операція має складатися з кількох компонентів. Перш за все з інформаційного.

Аваков запевняє, що така поліцейська операція не потребує 40 тисяч миротворців ООН. Достатньо буде 2 тисяч правоохоронців.

6 червня Аваков виступив за ухалення законів про колаборантів і про амністію до початку деокупації Донбасу. На його думку, постати перед судом мають люди, які свідомо співпрацювали з окупантами, входили до органів влади, сприяли захопленню територій, воювали на боці загарбників, скоїли кримінальні злочини проти українських військових і мирного населення.

Повідомлялося, що для того, щоб зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент у 20 тисяч військовослужбовців із країн, які не є членами НАТО, й 4 тисячі поліцейських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: