Договірні матчі в Україні: Аваков розповів подробиці спецоперації

Читать на русском
Правоохоронці завершили спецоперацію з припинення діяльності 5 організованих злочинних груп, які організували систему договірних матчів із футболу.

Правоохоронці завершили спецоперацію з припинення діяльності 5 організованих злочинних груп, які організували систему договірних матчів із футболу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«За інформацією слідства, в Україні роками працювали 5 організованих груп, у діяльність яких були залучені 35 футбольних клубів із 10 областей. До складу ОЗГ входили президенти клубів, колишні й чинні гравці, арбітри, тренери, навколофутбольні комерційні структури. Загалом задокументована участь 320 фігурантів за 57 доведеними епізодами», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 22 травня.

За словами міністра, понад два роки Департамент захисту економіки Нацполіціі вів спостереження й документував активну роботу п'яти злочинних груп з організації договірних матчів за заздалегідь «фіксованим» результатом.   «Фігурантам оголошено про підозру в скоєнні злочинного діяння, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) і ч. 1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результат спортивних змагань) УКУ», – розповів Аваков.   За словами голови Нацполіціі Сергія Князєва, в договірних матчах брали участь такі клуби, як «Зоря», «Ворскла», «Олександрія», «Зірка», «Волинь», «Оболонь», «Арсенал-Київ» та інші.

«Ми встановили щонайменше 50 таких футбольних матчів», – сказав Князєв.

Нагадаємо, до завершення фіналу Ліги чемпіонів у Києві підрозділи Міністерства внутрішніх справ України переведені в надзвичайний режим роботи.

Раніше МВС показало, якими вулицями Києва буде тимчасово заборонений і обмежений рух транспортних засобів у зв'язку з проведенням фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: