Аваков так і не зняв охорону із судів Нацполіцією та Нацгвардією

Читать на русском
Аваков не виконав обіцянку про те, що буде ініціювати припинення функцій охорони судових установ  Нацполіцією та Нацгвардією.
Арсен АваковСлово і Діло

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провалив обіцянку внести проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ Нацполіцією та Нацгвардією.

Таку обіцянку він дав 19 лютого 2018 року, після того як Шевченківський суд Києва відпустив на поруки нардепа-учасника АТО Федорченка, якого підозрюють у завданні вогнепального поранення поліцейському, нагадує «Слово і Діло». Його затримали 15 лютого біля Солом'янського районного суду Києва, де розглядали справу про обрання запобіжного заходу меру Одеси Труханову. Між активістами та поліцією сталися сутички. Одному поліцейському вистрілили з пістолета в ногу.

«Суддя Шевченківського суду відпустив з-під варти людину, яка завдала вогнепальне поранення поліцейському, в той час як він охороняв суд від вторгнення радикалів. Суд, по суті, схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це нетяжким злочином», – обурився Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Міністр нагадав, що згідно зі ст. 160 закону України «Про судоустрій і статус суддів», охорона судів має вестися спеціальною службою судової охорони.

«Створення цієї служби вже котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. Виділені державним бюджетом кошти незрозуміло куди витрачаються. В умовах фактичного саботажу суддів і судової адміністрації вноситиму проект постанови Кабміну про припинення функції охорони судових установ з боку Нацполіції та Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, якщо під час перехідного періоду вважають поранення поліцейського дрібним вчинком!», – обурився Аваков, але протягом наступних трьох місяців обіцяного проекту постанови Кабміну так і не вніс.

У листі Міністерства внутрішніх справ України від 10 травня 2018 роки нам повідомили, що проект нормативно-правового акту Кабміну з питань припинення функцій охорони судових установ Нацполіцією та Нацгвардією не розроблявся й на розгляд уряду не вносився.

Аваков не виконав обіцянку про те, що буде ініціювати припинення функцій охорони судових установ  Нацполіцією та Нацгвардією.

Тому обіцянка Авакова отримує статус «не виконано», проте редакція «Слова і Діла» залишає за собою право зміни статусу в разі ініціативи МВС про припинення охорони судових установ Нацполіцією та Нацгвардією.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Аваков дав 155 обіцянок, з яких 68 виконав, а 48 – провалив.

Нагадаємо, суд змінив запобіжний захід активісту, який поранив поліцейського під будівлею суду.

Про реакцію соцмереж на заяву Авакова про те, що він хоче зняти охорону із судів, читайте тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: