Радбез ООН ухвалив заяву щодо загострення на Донбасі

Читать на русском
Радбез ООН засудив загострення бойових дій на Донбасі із застосуванням забороненого важкого озброєння.

Радбез ООН засудив загострення бойових дій на Донбасі із застосуванням забороненого важкого озброєння та висловив повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві голови Радбезу ООН, повідомляє Укрінформ.

Росія наказала бойовикам знизити активність боїв на Донбасі – ІСРосія наказала бойовикам знизити активність бойових дій на Донбасі на період проведення Чемпіонату світу-2018 з футболу.

«Рада Безпеки висловлює серйозну стурбованість з приводу останнього загострення ситуації у сфері безпеки на сході України», - йдеться в документі.

При цьому підкреслюється, що це має суттєвий вплив на безпеку цивільного населення.

«Рада Безпеки засуджує триваючі порушення режиму припинення вогню, особливо з використанням важкої зброї, забороненої Мінськими угодами, що спричинило трагічні загибелі, в тому числі серед мирних жителів», - наголошується в заяві.

Радбез закликав до виконання зобов'язань з роззброєння та негайного виведення важкої зброї відповідно до Мінських угод.

Крім того, підкреслюється необхідність розширити зусилля гуманітарної допомоги в постраждалих від конфлікту регіонах. Рада безпеки ООН також висловила цілковиту підтримку Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ та закликала всі сторони сприяти її роботі.

В останньому пункті Радбез ООН підтвердив «цілковиту підтримку» резолюції 2166 (2014) щодо збитого авіалайнера рейсу MH17.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: