Дуда хоче обговорити питання Донбасу в Радбезі ООН

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН 17 травня має намір звернути увагу на військові дії на Донбасі.

Президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН 17 травня має намір звернути увагу на військові дії на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає TVN24.

«Українське» засідання Радбезу ООН: про що говоритимуть дипломатиЗаплановане на 29 травня відкрите засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні детально розгляне два аспекти.

Дискусія, по-перше, має стосуватися «просування права й добрих інститутів, які забезпечують мирне співіснування через право в міжнародних відносинах», сказав Щерський.

Ще однією темою, порушеною президентом Дудою, мають стати «зони, де право ґвалтують, де ми маємо справу із ситуацією порушення міжнародного права, створення напруженості й конфліктів у світі».

За його словами, Дуда в цьому контексті згадає про ситуацію в східноєвропейському регіоні, зокрема в Україні, а також про «заморожені конфлікти» в Грузії та Молдові.

Третім питанням, як сказав Щерський, буде звернення до міжнародного співтовариства, щоб «міжнародне право застосовувати з хорошими намірами, щоб воно служило міжнародній справедливості».

Зазначимо, Польща як непостійний член Ради Безпеки ООН у 2018-2019 роках у травні головує в цій організації.

Раніше Дуда заявляв, що Російська Федерація має залишити Україну в спокої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: