Швейцарія відправить на Донбас реагенти для очищення води та медобладнання

Читать на русском
Швейцарія 4-12 червня увосьме надасть гуманітарну допомогу на схід України. Цього разу гумдопомога міститиме хімреагенти для очищення води та медобладнання.

Швейцарія 4-12 червня увосьме надасть гуманітарну допомогу на схід України. Цього разу гумдопомога міститиме хімреагенти для очищення води та медобладнання.

Про це в середу, 6 червня, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ), передає «Слово і Діло».

Зміна «куратора» щодо Донбасу: що може означати відставка Суркова?ЗМІ вкотре пишуть, що найближчим часом очікується відставка Владислава Суркова з посади куратора з питань Донбасу.

«Загальний бюджет гуманітарної допомоги становить приблизно 2,2 мільйона швейцарських франків. Вантаж складається з приблизно 1700 тонн хімічних реагентів для очищення води (сульфат алюмінію, вапно та інші), які будуть використовуватися на водоочисній станції комунального підприємства «Вода Донбасу», а також обладнання для виробництва гіпохлориту натрію», – йдеться в повідомленні.

Також буде доправлене найбільш необхідне медичне обладнання та запасні частини до нього для медустанов Донецької та Луганської областей.

«Надходження вантажів відбуватиметься протягом усього зазначеного періоду до різних населених пунктів Донецької та Луганської областей. Орієнтовна загальна кількість вантажівок складе приблизно 65 автомобілів», -– уточнили в МінТОТ.

Наразі гуманітарний вантаж у вигляді медичного обладнання передали комунальному закладу «Маріупольське територіальне медичне об'єднання здоров'я і жінки» та комунальному закладу охорони здоров'я «Волноваська центральна районна лікарня».

Як стало відомо раніше, Росія маскує «гумконвої» на Донбас.

Нагадаємо, наприкінці травня Червоний Хрест відправив на Донбас 23 вантажівки гуманітарки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: