Геращенко заявила про передачу РФ списку для обміну

Читать на русском
Ірина Геращенко звернулася до Міністерства закордонних справ України з проханням офіційно продублювати її лист МЗС РФ.

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що надіслала представникам РФ листа з прізвищами 23 росіян і проханням надати Києву відповідь про можливість їх обміну на українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», про це Геращенко повідомила в Facebook у середу, 6 червня.

«Сьогодні ще раз офіційно надыслала представникам РФ у мінських групах листа з прізвищами з проханням надати Україні офіційну відповідь про можливість передачі 23 росіян в обмін на українців-політв'язнів Кремля», – написала вона.

Також Геращенко звернулася до Міністерства закордонних справ України з проханням офіційно продублювати її листа МЗС РФ.

«Цікаво, як вони ще й ці листи будуть футболити й коли нададуть відповідь? Ми своїх не кидаємо. Росія своїх футболить. У цьому й різниця, у цьому й проблема», – зазначила Геращенко.

За її словами, раніше на переговорах у Мінську представник РФ Борис Гризлов і представники Росії в гуманітарній підгрупі заявили, що доля 23 засуджених росіян – це не тема для мінських переговорів.

Раніше повідомлялося, що в Кремлі поки не готові говорити про можливість обміну 23 засуджених в Україні росіян на режисера Олега Сенцова та інших українських громадян, такими питаннями займається спеціальна робоча група.

Нагадаємо, «Слово і Діло» з'ясувало, що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: