Пєсков прокоментував можливість обміну Сенцова

Читать на русском
У Кремлі поки не готові говорити про можливість обміну 23 засуджених в Україні росіян на режисера Олега Сенцова.

У Кремлі поки не готові говорити про можливість обміну 23 засуджених в Україні росіян на режисера Олега Сенцова та інших українських громадян, цими питаннями займається спеціальна робоча група.

Про це заявив 4 червня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

Матері Сенцова та Кольченка звернулися до ПорошенкаМатері українських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка звернулися до президента України Петра Порошенка.

«Я не можу відповісти на це ваше запитання. Ви знаєте, що є спеціальна робоча група, яка займається», – заявив він.

«Також цими питаннями займається з української сторони Медведчук, він уже сприяв проведенню низки таких успішних операцій, тому про кого саме йдеться, це все вже будуть промовляти фахівці й представники в рамках наявної робочої групи. Поки голослівно нічого сказати вам не можу», – сказав Пєсков.

Так він відповів на прохання прокоментувати заяву віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко про те, що Київ готовий передати Росії 23 росіян, засуджених в Україні, в обмін на режисера Олега Сенцова та інших громадян України.

Як повідомлялося, незаконно засуджений у Росії український кінорежисер Олег Сенцов 22 день продовжує голодування під наглядом російських медиків.

Сенцов вимагає від російської влади звільнення українських політв'язнів.

Нагадаємо, 1 та 2 червня в різних містах світу проходила глобальна кампанія за звільнення в'язнів Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: