Суд частково зняв арешт із судна, що фігурує в справі АМПУ

Читать на русском
Столичний райсуд переглянув заборону на користування судном, що фігурує в справі Адміністрації морпортів, за межами України.

Суд частково скасував арешт, накладений на судно Severodvinskiy, що фігурує в справі розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України на тендерах із днопоглиблення, в частині заборони користування за межами України.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання адвоката компанії-власника судна, повідомляє «Слово і Діло».

Представник фірми-власника судна Severodvinskiy Leymark Industrial Limited Partnership просив повністю зняти арешт з майна. Однак суд лише частково задовольнив клопотання і зняв арешт в частині заборони користування судном тільки в межах українських територіальних вод.

Як відомо, вказане судно за завищеними цінами брало в оренду ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» через посередника – офшор Krayteks Group Holding Ltd. Власником судна на той момент значився офшор Kleona Trade LLP. Бенефіціаром Kleona Trade LLP є Андрій Мишко, якому детективи НАБУ повідомили про підозру. Директору і кінцевому бенефіціару ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» також повідомили про підозру.

Нагадаємо, суд наклав арешт на судно Severodvinskiy.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: