Суд скасував арешт майна екс-заступника голови АМПУ, який визнав провину

Читать на русском
Столичний райсуд скасував арешт нерухомості та коштів колишнього чиновника Адміністрації морпортів у справі розкрадань на тендерах.

Майно підозрюваного детективами НАБУ в справі про розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України на тендерах із послуг днопоглиблення в портах колишнього заступника голови АМПУ з фінансів Ігоря Шуби більше не під арештом.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання адвоката власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 28 лютого суд за клопотанням детектива НАБУ наклав арешт на житловий будинок Шуби загальною площею майже 723 кв. м, машиномісце, а також на гроші, що перебувають на рахунках в Ощадбанку (майже 404 тис. грн) та банку «Південний» (більш ніж 3,17 млн ​​дол.).

Однак пізніше підозрюваний визнав свою провину, активно сприяв розкриттю злочину й повністю відшкодував завдані збитки. Після цього кримінальне провадження за підозрою Шуби в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним), було закрите й виділене в окреме провадження за підозрою екс-заступника голови АМПУ в службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 УКУ). Посилаючись на такі дії, адвокат Шуби просив суд скасувати арешт його майна.

Детектив хоч і не з'явився на судове засідання, проте через канцелярію суду подав заяву про розгляд клопотання в його відсутність і вказав, що не виступає проти зняття арешту з майна.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання на тендерах АМПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: