Справа ДПЗКУ: суд відмовив НАБУ в арешті рахунків компанії російського олігарха

Читать на русском
У справі Зернової корпорації райсуд Києва не захотів арештовувати банківські рахунки однієї з фірм олігарха Олексія Федоричева.

Суд відмовився накласти арешт на два банківські рахунки ТОВ «Федкомінвест-Україна», що належить олігарху російського походження Олексію Федоричеву, якого детективу НАБУ підозрюють у причетності до крадіжки 296 тисяч тонн зерна в Державній продовольчо-зерновій корпорації України.

Такі рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва кілька тижнів тому за результатами розгляду клопотання працівника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив заарештувати рахунки «Федкомінвест-Україна» в Таскомбанку та Альфа-банку, оскільки ними може розпоряджатися сам Федоричев, який є підозрюваним у справі. Однак, на думку судді, офіційно Федоричеву про підозру не повідомили, адже він відмовився приймати будь-які документи з НАБУ, а правоохоронні органи Монако поки не надали відповіді на запит Бюро.

Як відомо, детективи скерували запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Князівства Монако з метою вручення олігарху повідомлення про підозру.

Нагадаємо, суд заарештував рахунок компанії російського олігарха Федоричева.

Раніше суд також відновив арешт майна російського олігарха у справі ДПЗКУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: