МОЗ затвердив нові правила виписування рецептів

Читать на русском
МОЗ затвердив нову форму виписки рецептів на ліки, чим наблизив впровадження електронного рецепта.

МОЗ затвердив нову форму виписки рецептів на ліки, чим наблизив впровадження електронного рецепта.

Як пише «Слово і Діло», в прес-службі відомства розповіли, що нові зміни дають право виписувати рецепти лікарям, які здійснюють медичну практику як ФОП.

Головні зміни стосуються нормативного регулювання впровадження електронного рецепта. Однак поки електронний рецепт поступово впроваджуватиметься, нові поля заповнюватимуть на паперових бланках.

Червоний штамп «Вартість підлягає відшкодуванню» замінили на нове додаткове поле в рецепті «Джерело фінансування». У ньому вказуватиметься урядова або муніципальна програма для пільгового відпуску лікарських засобів. Це поле в електронному рецепті дозволить чіткіше контролювати виконання таких програм.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що планують запровадити послугу отримання ліків за електронними рецептами в п'яти регіонах України.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомляла, що таким чином МОЗ зможе відстежувати, які пацієнти отримують ліки, які лікарі та які рецепти виписують. Зараз ідеться про програму «Доступні ліки», проте з часом міністерство планує поширити електронні рецепти на всю систему охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: