Першу чергу столичного зоопарку не відкрили навесні, як обіцяв Кличко

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко не виконав обіцянку відкрити після реконструкції першу чергу зоопарку цієї весни. Будівельники говорять, що зможуть завершити роботи лише за рік.

Мер Києва Віталій Кличко провалив обіцянку про те, що першу чергу зоопарку відкриють навесні 2018 року після реконструкції.

Таку обіцянку він дав 24 серпня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Зі своїми дітьми я побував у багатьох зоопарках світу. І коли вони вперше відвідали київський, головною їхньою емоцією було співчуття до тварин. Я спілкувався з директором берлінського зоопарку, який за площею майже такий самий, як і київський. Він сказав, якщо в звіринці люди відчувають лише співчуття до тварин, то це поганий зоопарк», – зазначив Віталій Кличко й запевнив, що після реконструкції київський зоопарк перетвориться на сучасний.

Віталій КличкоМіський голова Києва

«Першу частину оновленого зоопарку відкриємо наступної весни», – запевнив мєр.

Однак, незважаючи на початок канікул у школах, до столичного зоопарку маленькі відвідувачі, мабуть, потраплять нескоро. У середині травня 2018 року реконструкція першої черги зоопарку була в розпалі. За словами в. о. директора КП «Жітлоінвестбуд-УКБ» Сергія Даниловича, наразі будівельники завершили демонтаж будиночків і вольєрів для тварин, приступили до будівництва оглядового амфітеатру й відкритих вольєрів приматів.

На ці роботи витрачено майже 75 мільйонів гривень. А відкриття першого етапу реконструкції зоопарку, всупереч обіцянці Віталія Кличка, очікується лише за рік – у травні 2019 року.

Загалом реконструкція розрахована на шість етапів. Перша черга передбачає реконструкцію озер з боку проспекту Перемоги, реконструкцію вольєрів приматів, будівництво вхідної групи «Південна» та будівництво «Універсального павільйону» з відкритим вольєром.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Кличко дав 414 обіцянок, з яких 189 виконав, а 122 – провалив.

Раніше ми проаналізували, як виконував свої обіцянки Кличко протягом чотирьох років на посаді мера Києва.

Які «пляжні» обіцянки давав Кличко та інші чиновники, читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: