Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє, що першу чергу зоопарку відкриють навесні 2018 року

24 серпня 2017 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що першу чергу зоопарку відкриють навесні 2018 року.
Не виконано
Сказано 24 серпня 2017 р.

Джерело

  • http://kievcity.gov.ua/news/53648.html
  • https://www.44.ua/news/2038616
  • http://kievvlast.com.ua/news/pervuyu-ochered-rekonstruktsii-kievskogo-zooparka-hotyat-zakonchit-e-toj-vesnoj
  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_navidavsya_do_stolichnogo_zooparku_ta_pereviriv_yak_trivaye_yogo_rekonstruktsiya/

Результат

Станом на 14 травня 2018 року реконструкція першої черги зоопарку в самому розпалі. За словами т.в.о. директора КП "Жітлоінветбуд-УКБ" Сергія Даниловича в Київському зоопарку вже завершили демонтаж будиночків і вольєрів тварин, приступили до будівництва оглядового амфітеатру і відкритих вольєрів приматів.

Вже освоєно майже 75 млн грн. Однак завершення робіт і відкриття першого етапу реконструкції зоопарку, всупереч обіцянці Віталія Кличка, очікується тільки в травні 2019 року. Всього реконструкція розрахована на шість етапів.

Нагадаємо, що в першу чергу входять реконструкція озер з боку просп. Перемоги, реконструкція вольєрів приматів, будівництво вхідної групи "Південна" і будівництво "Універсального павільйону" з відкритим вольєром.

26 квітня 2019 року, мер Києва Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи з реконструкції столичного зоопарку. Наразі там здійснюють роботи в рамках першої черги та оголошено тендер на виконання проектних робіт по 2 та 3 чергах реконструкції зоопарку. Планується, що реконструкція триватиме загалом близько чотирьох років.