НАБУ надіслало низку міжнародних запитів у справі ПриватБанку

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили перевірити офшорні компанії, які були задіяні в схемі по справі Привату.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливу розтрату 116,8 мільярдів гривень ПриватБанку детективи НАБУ подали кілька запитів про міжнародну правову допомогу компетентним органам Британських Віргінських Островів.

Про це йдеться в рішеннях Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що деякі компанії, які отримували кредити в Приватбанку, а пізніше їх так і не повернули, в якості забезпечення виконання зобов'язань за кредитними договорами, надавали майнові права на товари, які повинні бути поставлені офшорним компаніям з Британських Віргінських Островів, наприклад: австралійську марганцеву руду великої фракції і залізничні цистерни. Йдеться про щонайменше чотири такі компанії, які, за версією слідства, можуть бути причетні до злочину або пов'язані з учасниками схеми. Також, на думку детективів, договори про постачання могли бути фіктивними.

У зв'язку з цим детективи НАБУ просили компетентні органи БВО провести виїмку/вилучення документів зазначених компаній, а саме: завірених копій довіреностей, які видавалися компаніями протягом 2015-2016 років на представництво інтересів фірми і вчинення від імені угод; листування між офшорними компаніями і позичальниками Привату; завірені копії банківських і платіжних документів з питань проведення розрахункових операцій офшорних компаній з українськими фірмами; документів про реєстрацію офшорних компаній та інших.

Суд задовольнив клопотання про доступ до документів і напрямку міжнародних запитів.

Нагадаємо, НАБУ перевіряло банківські рахунки восьми компаній-фігурантів справи ПриватБанку.

Раніше Бюро отримало доступ до рахунків ряду компаній в Ощадбанку у цій же справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: