Справа перекладача Гройсмана: суд продовжив арешт

Читать на русском
Суд продовжив арешт для перекладача Гройсмана Станіслава Єжова, який підозрюється в роботі на російські спецслужби.

Суд продовжив арешт для екс-заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, який підозрюється в роботі на російські спецслужби.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Шевченківського райсуду Києва у Facebook, пише «Слово і Діло».

Гройсман про перекладача-шпигуна: перевіряли багато разівПрем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що затриманий перекладач Станіслав Єжов перевірявся неодноразово.

Зазначається, що суд задовольнив клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Єжову, підозрюваному за ч.1 ст.111 ККУ (державна зрада),і продовжив йому арешт до 20 червня.

Раніще стало відомо, що Служба безпеки України продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженню за підозрою у державній зраді колишнього перекладача прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова.

Нагадаємо, ввечері 20 грудня 2017 року співробітники СБУ затримали агента російських спецслужб у Секретаріаті Кабінету міністрів України. Згодом стало відомо, що цим агентом виявився особистий перекладач Гройсмана Станіслав Єжов.

В СБУ повідомляли, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

22 грудня 2017 року суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 лютого.

У березні суд продовжив арешт колишньому перекладачу Гройсмана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: