Справа перекладача Гройсмана: як проходить розслідування

Читать на русском
СБУ продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженню за підозрою у державній зраді колишнього перекладача Гройсмана.

Служба безпеки України продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженню за підозрою у державній зраді колишнього перекладача прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили УНН у Головному слідчому управлінні Служби безпеки України.

Грицак розповів, кого вважає «найбільшою рибою»Голова СБУ Василь Грицак вважає перекладача-шпигуна Станіслава Єжова найбільшою «рибою», яку зловили з часів розпаду СРСР.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває», — йдеться у відповіді ГСУ СБУ.

Однак у спецслужбі відмовилися надати інформацію про те, чи продовжив суд Єжову запобіжний захід, коли планується завершити слідство тощо посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, ввечері 20 грудня 2017 року співробітники СБУ затримали агента російських спецслужб у Секретаріаті Кабінету міністрів України. Згодом стало відомо, що цим агентом виявився особистий перекладач Гройсмана Станіслав Єжов.

В СБУ повідомляли, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

22 грудня 2017 року суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 лютого.

У березні суд продовжив арешт колишньому перекладачу Гройсмана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: