Правила отримання громадянства України доповнять важливим пунктом

Читать на русском
У найближчі десять років в Україні введуть сертифікаційний іспит з української мови для бажаючих отримати громадянство.

У найближчі десять років в Україні введуть сертифікаційний іспит з української мови для бажаючих отримати громадянство.

Про це йдеться у відповідному указі «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створення єдиного культурного простору України», пише «Слово і Діло».

Подвійне громадянство в Україні: як політики обіцяють боротися з порушеннямСлово і Діло аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

Державна програма з укорінення статусу української мови розрахована на десять років - до 2028 року.

Згідно з указом, протягом місяця Кабмін повинен створити на постійній основі експертну групу для комплексного аналізу сучасної мовно-культурної ситуації в Україні та розробки критеріїв оцінки ефективності державної мовної політики.

З урахуванням пропозицій уряд в двомісячний термін має розробити та затвердити державну цільову програму, спрямовану на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, зміцнення державного статусу української мови, вироблення дієвих механізмів його захисту і розвитку.

Програма включатиме поліпшення якості викладання державної мови в навчальних закладах, сприяння вивченню української мови іноземцями, розробку дистанційних та онлайн-курсів з вивчення української мови та інші положення. Також будуть розроблені програми для популяризації української мови за кордоном.

Раніше президент Петро Порошенко відкликав законопроект про позбавлення громадянства за участь в «виборах» в Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: