Мати Кольченка поскаржилася, що сина змушують прийняти громадянство РФ

Читать на русском
На її думку, розраховують на те, що, коли Олександр Кольченко прийме російське громадянство, Україна ніяк не зможе вплинути на його звільнення.

Кримчанина Олександра Кольченка, який 31 травня оголосив голодування в російській виправній колонії, змушують прийняти російське громадянство і шантажують батьками, які залишилися в ванексованому Криму.

Про це розповіла його мати Лариса Кольченко проекту Крим.Реалії, пише «Слово і Діло».

Утримання українських політв’язнів: як путінський режим перевершив часи «застою»?Президент РФ розгляне помилування Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Як утримують українських політв’язнів, міркували експерти.

«Змушують прийняти російське громадянство. Спочатку розмова починається з того, «як погано в Україні і як добре в Росії», потім починається відкритий шантаж, розповідають про те, що «у тебе батьки в Криму залишилися», що треба якось прийняти громадянство... А потім в відкриту хочуть, щоб він підписав паспорт», - розповіла мама Кольченко.

На її думку, розраховують на те, що, коли Олександр Кольченко прийме російське громадянство, Україна ніяк не зможе вплинути на його звільнення.

Раніше повідомлялося, що незаконно засуджений в Росії за звинуваченням у тероризмі Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова. У травні 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування поки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.

Раніше Собчак розповіла про самопочуття Сенцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: