Бабченко має намір отримати українське громадянство

Читать на русском
За словами Бабченка, у нього є посвідка на постійне проживання в Україні, його сім'я теж подала документи на постійне проживання.

Журналіст Аркадій Бабченко намір отримати українське громадянство.

Про це він сказав під час прес-конференції, передає «Слово і Діло».

«Смерть» Бабченка: крапки над «і» поставить лише судовий процесНа Заході не всі зрозуміли інсценування смерті Бабченка. Своєю чергою, Арсен Аваков заявив, що його шокують заяви, які критикують спецоперацію СБУ. Що зможе розставити всі крапки у цій історії, міркували експерти.

«Розмова про те, щоб допомогти отримати громадянство, був. Я не став відмовлятися, скажу чесно», - сказав він.

За словами Бабченка, у нього є посвідка на постійне проживання в Україні, його сім'я теж подала документи на постійне проживання.

«У Києві у мене дід родом з-під Генічеська. Я в принципі маю право на отримання громадянства.... Потрібно шукати, потрібно доводити. Вид на проживання мені дали за заслуги перед Україною. З тих пір я живу в Києві», - розповів журналіст.

Також він повідомив, що близько року намагався отримати посвідку на проживання в Чехії.

«Я спочатку був у Празі. Вчора МЗС Чехії говорило, що Аркадій Бабченко не звертався до нас за документами на отримання виду на проживання. Так ви що, хлопці? Рік ми намагалися у них отримати посвідку на проживання... Через посольство Нідерландів ми пробували отримати посвідку на проживання, на що мені відповіли, що документи я можу подати тільки в Москві», - сказав журналіст.

Раніше Бабченко зізнався, що його дружина знала про спецоперацію.

Нагадаємо, з'явилося відео затримання «вбивці» Бабченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: