Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Богомолець пообіцяла зареєструвати законопроект щодо введення штрафів за наклепи у соціальних мережах

7 квітня 2018 року народний депутат України Ольга Богомолець пообіцяла зареєструвати законопроект щодо введення штрафів за наклепи у соціальних мережах (відео з 43:01).
Не виконано
Сказано 7 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=zqjaqfIrWUc
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64959
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17972&SKL=9

Результат

20 листопада 2018 року у ВРУ було зареєстровано проект закону №9306 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп. Положеннями законопроекту передбачено встановлення кримінальної відповідальності за скоєння такого суспільно небезпечного діяння як «наклеп», який полягатиме в умисному поширенні завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію. Авторами ініціативи виступили народні депутати із фракції БПП: Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Велікін.

Ольга Боголомець не скористалася своїм правом зареєструвати альтернативну ініціативу щодо введення штрафів за наклепи у соціальних мережах.

Окрім цього, станом на 18 грудня нею не було подано будь-яких інших ініціатив, спрямованих на реалізацію обіцяного. Обіцянка отримує статус "не виконано".