ЗВТ з Туреччиною: Україна не підписала угоду до літа, як обіцяв Кубів

Читать на русском
Зона вільної торгівлі між Україною і Туреччиною досі не запрацювала. Хоча Кубів обіцяв, що це станеться до літа.

Віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів не виконав обіцянку про те, що Україна до літа підпише угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною.

Таку обіцянку Кубів давав 28 квітня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«Зараз в Україні найкращий час для входження інвестицій. Тут стабілізувалася економіка, дешева робоча сила, істотно зменшився корупційний фактор. Це вже оцінили багато турецьких фірм, які працюють на українському ринку. Восени-навесні 2018 року укладено угоду про зону вільної торгівлі між нашими країнами, яка прискорить інвестиційні процеси та збільшить співробітництво між Україною і Туреччиною», – заявляв віце-прем'єр.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 26 квітня до 30 травняКабінет міністрів з кінця квітня до кінця травня провалив тільки дві обіцянки, а виконав - 14.

13 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що хоче підписати угоду про ЗВТ в цьому році. Він також зазначив, що це позитивно вплине на економіку.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджипом Ердоганом. Вони також обговорили питання ЗВТ і наголосили на важливості прискорення переговорного процесу щодо укладення угоди. Однак станом на кінець травня ЗВТ ще не створена, таким чином, Кубів зі своєю обіцянкою не впорався.

Відзначимо, цю обіцянка Кубіва «Слово і Діло» розмістило на червневій сторінці свого календаря обіцянок на 2018 рік. Поки зі своєю «календарною» обіцянкою впорався тільки міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, які обіцянки повинні виконати міністри Гройсмана і силовики протягом літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: