Кабмін спростив умови ведення бізнесу

Читать на русском
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про дерегуляцію бізнес-відносин, зокрема затвердивши ризик-орієнтований підхід до здійснення перевірок бізнесу.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про дерегуляцію бізнес-відносин в Україні.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 10 травня, пише «Слово і Діло».

Степан КубівНародний депутат України
Кубів планує до 2021 року переглянути близько 5 тисяч регуляторних актівСказано 20 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Зокрема, Кабмін затвердив ризик-орієнтований підхід до здійснення перевірок бізнесу. Цей підхід передбачає аналіз ризиків діяльності підприємств та перевірку лише найбільш ризикових об'єктів, які можуть мати порушення.

Також Кабмін ухвалив концепцію саморегулювання в Україні. Саморегулювання бізнесу дозволить підприємствам об'єднуватись у саморегулівні організації та забрати у держави функції регулювання різноманітних сфер виробництва.

Крім цього, в уряді запустили пілотні проекти гарантування кредитів для малих підприємств та запровадили заходи для підтримки малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, більше половини (58%) представників малого та середнього бізнесу в Україні вважають державу перешкодою і обмеженням для своєї діяльності, в той час як ще 28% - ворогом.

Що голови ОДА роблять для розвитку бізнесу в регіонахСлово і Діло аналізувало, що голови обладміністрацій готові робити для розвитку бізнесу в регіоні.

Як повідомлялося уряд планує посилити закон про захист бізнесу при перевірках, встановивши відповідальність контролерів за перевищення своїх обов'язків.

Нагадаємо, раніше Гройсман закликав відмовитися від монополії касових апаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: