Скільки члени Кабміну заробили в квітні

Читать на русском

Наприкінці минулого місяця «Слово і Діло» з'ясувало, що члени Кабінету міністрів України в квітні стали краще виконувати свої обіцянки: провалили лише дві проти восьми реалізованих. Сподіваємося, що ця позитивна тенденція збережеться й надалі. А сьогодні ми розбирались, як продуктивність уряду позначилася на зарплатах міністрів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як і раніше, отримує одну з найнижчих зарплат в уряді – 36,6 тисячі гривень. Менше за прем'єра отримали лише міністр культури Євген Нищук (35,1 тисячі гривень), міністр спорту Ігор Жданов (25,9 тисячі гривень) і міністр інформаційної політики Юрій Стець (14,5 тисяч гривень).

«Дорогі» міністри. Як відрізняються зарплати членів Кабміну та чому?Міністр інфраструктури вийшов у лідери за сумою отриманої зарплати за лютий і заробив 83 тисячі 881 гривню. При цьому глава Кабміну отримав набагато менше. У нерівності зарплат українських міністрів розбирались експерти.

Голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков, як і минулого місяця, є найбільш високооплачуваним міністром Кабміну. Його зарплата за квітень склала 85,1 тисячі гривень. Однак найбільш високооплачуваним чиновником уряду минулого місяця став заступник Авакова Сергій Яровий, який отримав 134,3 тисячі гривень.

Друге місце за рівнем зарплати посів міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш (77,2 тисячі гривень), третє – міністр інфраструктури Володимир Омелян (68,3 тисячі гривень).

У дев'яти українських міністерствах (включаючи МВС) заступники заробили більше за очільника відомства. Міністр соціальної політики Андрій Рева отримав близько 59,5 тисяч гривень, у той час як його заступник Ольга Крентовська – майже 97 тисяч. Удвічі менше за свого заступника отримав голова Міністерства фінансів Олександр Данилюк. Заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов заробив більш ніж 67 тисяч гривень, а сам Степан Кубів – лише 43,2 тисячі гривень.

Відзначимо, що з травня минулого року після заяви про відставку зарплату не отримує міністр аграрної політики Тарас Кутовий.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як змінилося матеріальне становище членів Кабінету міністрів України порівняно з 2016 роком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: