Ремонт доріг та відкриття нових дитсадків: що має виконати влада на місцях протягом літа

Читать на русском

Ми продовжуємо стежити за тим, як політики та чиновники виконують свої обіцянки. Напередодні літа «Слово і Діло» вирішило вивчити, які запевнення, що необхідно виконати в майбутні три місяці, давали мери українських міст і голови обласних державних адміністрацій.

Найбільше обіцянок, які треба встигнути виконати протягом літа, у голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. Навесні він запевнив, що до літа на вулиці Крайня в Підгородньому Дніпропетровської області буде ідеальна дорога.

«Менш ніж через два місяці тут буде ідеальна дорога, а не напрямок. Гарантія на всі дороги, які ми ремонтуємо всередині населених пунктів області – 5 років», – запевнив Резніченко.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко обіцяє, що ремонт дороги на вулиці Крайня в Підгородньому завершать у червні 2018 рокуСказано 20 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Ремонт ще однієї дороги на вулиці Толстого в Кривому Розі Резниченко обіцяв закінчити в кінці червня. Принаймні, в середині травня дорожні роботи там йшли повним ходом. Також Резніченко має намір влітку відкрити два дитячих садки – в смт Іларіонове та селі Обухівка.

Глава Одеської ОДА Максим Степанов обіцяв, що 1 липня 2018 року всі райони Одеської області зможуть викликати «швидку» медичну допомогу за коротким номером «103». «До Єдиної диспетчерської служби, яку ми відкрили 21 березня, залишилося підключити 12 районів. До 1 липня ми підключимо всіх без винятку», – запевнив він.

Також Степанов планував влітку завершити ремонт дороги державного значення Струмок-Шевченкове-Кілія. Відзначимо, що цю дорогу,якою жителі району добираються до Кілії на роботу, їздять «швидкі» і продуктові машини, ремонтують уже третій рік.

У 2016 році з 33-ох км траси зробили 13.5, а наступного року вдалося зробити тільки 2 км дороги, тому що на більше не вистачило коштів. Цього року гроші на ремонт решти 17 км дороги направили від митного експерименту. У травні ремонт траси Т-16-30 Струмок-Кілія майже завершився. Будівельники облаштовують узбіччя.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що капітальний ремонт вулиці Володимирської, за планом, буде завершено в травні-червні наступного року. «Поки дозволяють погодні умови, то ремонтні роботи тривають. А завершаться вони в кінці травня-на початку червня наступного року. І можу вас запевнити, що нам не соромно за якість тих робіт, які будуть здійснені. Щодня ми контролюємо хід робіт», – заявив Кличко.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв запровадити систему електронної медичної карти в 4-й поліклініці та для всіх сімейних лікарів до середини 2018 року.

«Свого часу ми в дитячій лікарні на вул Орлика почали впроваджувати програму «Доктор Елекс», де повністю вся реєстратура та медичні карточки – електронні. Зараз ми цю програму впроваджуємо в наших лікарських установах. Зараз ми в 4-й поліклініці почали з жіночої консультації, беремо зобов'язання до середини наступного року повністю впровадити систему для всієї поліклініки, для всіх сімейних лікарів. Така сама робота ведеться й у 2-ій поліклініці на вул Симоненка, де ми впроваджуємо програму в рамках проекту «Розумний мікрорайон». Це все має працювати для усіх наших медичних закладів, які є в юрисдикції міської ради», – сказав Садовий.

Проект «Електронна реєстратура» реалізований в поліклініках 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева, а також у 2-й, 3-й, 4-й, 5-й і 6-й міських поліклініках. У жіночій консультації 4-ї міської поліклініки ввели електронну медичну карту пацієнта, на впровадження якої використали понад 500 тис грн.

Глава Харківської ОДА Юлія Світлична пообіцяла, що до початку навчального року 2018/19 для Нововодолазького навчально-виховного комплексу придбають нове навчальне обладнання та шкільний автобус.

В Івано-Франківській області, за запевненням голови ОДА Олега Гончарука, до середини року повинні здати в експлуатацію приміщення Рожновський садок-ясла «Сонечко». У дитячому садку проводять реконструкцію з добудовою санвузла та гардеробної. А мер Івано-Франківська Руслан Марцінків має намір облаштувати піднятий перехід між вулицями Гординського і Шевченка в першому півріччі 2018 року.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні збільшили зарплату мерам.

Також ми вивчили, як за чотири роки на посаді мера Києва виконує свої обіцянки Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: