Як голови ОДА займаються футбольними майданчиками в регіонах

Читать на русском

Напередодні проведення в Києві фіналу Ліги чемпіонів тема футболу стала однією з найбільш обговорюваних. Поки в столиці активно готують стадіон «Олімпійський» до запеклої боротьби за трофей, «Слово і Діло» розбиралось, які умови для футболу створюють у регіонах України. Зокрема, як голови обладміністрацій реконструюють і будують футбольні майданчики.

Майже всі такі обіцянки перебувають у процесі виконання. Вже є одна провалена: голова Тернопільської ОДА Степан Барна минулого року обіцяв відкрити щонайменше 10 футбольних майданчиків за принципом співфінансування. Однак вийшло створити лише два.

Гундич пообіцяв побудувати 14 футбольних майданчиківСказано 13 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Архів

До літа цього року Барна обіцяв встановити 20 футбольних полів. «Жодного району Тернопільської області без футбольного поля. Такі амбітні плани поставили собі наша команда Тернопільської обласної державної адміністрації та Федерація футболу Тернопільської області. До літа 2018 року в нашому краї будуть додатково встановлені 20 футбольних полів за рахунок державного й місцевих бюджетів», – розповів чиновник. 16 квітня Барна повідомив, що за два місяці в селах області відкриють 25 футбольних полів зі штучним покриттям.

20 полів зі штучним покриттям цього року мають з'явитися в Житомирській області. Станом на середину березня для 10 футбольних майданчиків покриття вже закупили.

Штучне покриття також з'явиться цьогоріч на футбольному полі стадіону «Авангард» у Бахмуті Донецької області. Голова ВЦА Павло Жебрівський заявив, що ще на стадіоні реконструюють дренажну систему.

У голови Херсонської обладміністрації Андрія Гордєєва плани ще грандіозніші – 26 футбольних полів у всій області. «Суботник, який відбувся сьогодні на стадіоні «Освіта» в Херсоні, дав старт новому інвестиційному проекту, розрахованому на два роки. Ми збудуємо 26 футбольних полів у всій Херсонській області, 13 із них завершимо вже цього року», – розповів Гордєєв у липні минулого року. За 2017 рік в області збудували 11 спортивних майданчиків: у селах Станіслав, Чорнобаївка, Олешки, селищах Новотроїцьке, Сиваське, Скадовськ.

Також цього року Гордєєв планує завершити реконструкцію «Будинку футболу». Крім того, в Таврійському районі Херсона буде збудований футбольний центр. Для цього керівництво УЄФА виділить обласній футбольній організації 1 мільйон євро.

Валентин Резніченко минулого року обіцяв збудувати міні-футбольне поле для школи №1 у Верхівцевому (Дніпропетровська область). «Наступного року оновлені класи облаштуємо новими меблями та мультимедійним обладнанням. У планах – окреме приміщення для початкової школи, сучасні актова та спортивна зали, майстерні для уроків праці. Побудуємо також енергоощадну котельню на альтернативному паливі та міні-футбольне поле», – розповів він про плани з облаштування школи.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, в Національній поліції розповіли, скільки вболівальників приїде до Києва на фінал Ліги чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: