Матіос назвав найпоширеніші злочини серед військових

Читать на русском
Найпоширенішими злочинами, що здійснюються українськими військовими, є самовільне залишення військової служби та дезертирство.

Найпоширенішими злочинами, що здійснюються українськими військовими, є самовільне залишення військової служби та дезертирство.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло».

Вибухова хвиля: як бойові гранати стали звичним явищем у побутіЗа останній місяць лише в Києві сталося принаймні чотири інциденти із застосуванням різних вибухових пристроїв. Ситуацію оцінили експерти.

За його словами, за період 2015-2017 років таких злочинів військовослужбовцями було скоєно 13 470 і 8 418 відповідно.

Крім того, були розпочаті кримінальні провадження за фактами заволодіння військовим майном (747), непокори (683), недбале ставлення до військової служби (435), втрату військового майна (338), порушення статутних взаємовідносин (290), порушення правил поводження зі зброєю ( 269), ухилення від військової служби (240), і перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (203).

Всього ж за вказаний період в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 27 тисяч 200 проваджень у кримінальних правопорушеннях, які скоїли 43 тисячі 196 військовослужбовців.

Раніше Матіос розповів, коли буде створено Держбюро військової юстиції.

Також військовий прокурор назвав причини суїцидів серед військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: