Матіос розповів, коли буде створене Держбюро військової юстиції

Читать на русском
Держбюро військової юстиції ставорять до осені. Невдовзі може бути ухвалений відповідний законопроект.

Держбюро військової юстиції має бути створене до осені.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу, який транслював телеканал «112 Україна» заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос перед міжнародною конференцією «Реформування системи військової юстиції України: сучасний стан та перспективи» у Харкові.

Розслідувати військові злочини будуть 2 тисячі військових поліцейськихВійськова поліція буде шукати військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини, а також займеться розшуком зброї, яке зникло з ВЧ

Він зазначив, що невдовзі може бути ухвалений відповідний законопроект.

«Ми зробили все від нас можливе і неможливе для того, щоб ретельно, з відстоюванням кожної позиції необхідності, донести парламентарям, що цей закон (законопроект про Державне бюро військової юстиції – ред.) вкрай необхідний», — сказав Матіос.

Він додав, що головною функцією Держбюро військової юстиції будуть слідчі процеси відносно військових, які сьогодні розпорошені між різними правоохоронними органами.

«Військова прокуратура є і залишиться. Її функція – це державне публічне обвинувачення і захист у дуже рідких випадках прав військовослужбовців у вигляді звернення до суду. Система військової юстиції опікувалася б проблемами, які повинна виконувати військова поліція — розслідуванням, слідством відносно всіх військових. А це: армія, Нацгвардія, прикордонники, державні спеціальні служби, правоохоронці з розвідувальними і контррозвідувальними функціями тощо. Цих людей в державі є майже 400 тисяч», — сказав Анатолій Матіос.

Відповідний законопроект група народних депутатв зареєструвала у Верховній Раді 21 травня 2018 року.

Раніше, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що пропонує створити Державне бюро військової юстиції (ЮБВЮ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: