Матіос назвав причини суїцидів серед військовослужбовців

Читать на русском
Велика кількість самогубств серед учасників АТО на Донбасі - це наслідок того, що не проводяться заходи щодо реабілітації та адаптації військовослужбовців.

Велика кількість самогубств серед учасників АТО на Донбасі - це наслідок того, що не проводяться заходи щодо реабілітації та адаптації військовослужбовців.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Сумна статистика: бойові та небойові втрати в ЗСУ за час АТОЗа час проведення антитерористичної операції Збройні сили України втратили майже 4 тисячі чоловік, 1,6 тисячі з яких – не на полі бою.

Посилаючись на статистичні дані ЄРДР станом на 1 квітня 2018 року він зазначив, що за час проведення АТО щонайменше 554 людини наклали на себе руки.

«При цьому в поточному році Державним бюджетом України на заходи щодо психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО і їхнього забезпечення санаторно-курортним лікуванням передбачено 109 млн грн. Однак, військові прокурори встановили, що централізовані заходи з психологічної реабілітації учасників АТО в Україні в 2018 році не проводяться взагалі», - написав Матіос.

За його словами, Мінсоцполітики досі не ухвалив низку нормативних документів, без яких неможливо укласти договори про надання послуг із реабілітації учасників АТО.

«Ось і виходить, що гроші на рахунках лежать, а послуги з психологічної реабілітації посттравматичного розладу військових і демобілізованих надаються виключно з ініціативи органів місцевого самоврядування, волонтерських організацій або під час перебування військовослужбовців на стаціонарному лікуванні в госпіталях», - зазначив головний військовий прокурор.

Крім того, він підкреслив, що в Україні недостатньо фахівців-психологів із практичним досвідом.

Раніше повідомлялося, що в Києві зросла кількість самогубств.

Також Міноборони озвучило небойові втрати ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: