Українці за кордоном: чи є ризики для безвізу?

Читать на русском
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган розповів, чи є ризики для безвізу.

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган заявив, що з боку українців відсутні будь-які зловживання користування безвізовим режимом, які могли б призвести до його призупинення.

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо НВ, передає Слово і Діло.

За його словами, звіт Європейської комісії за грудень 2017 року свідчить про наявність певних питань, пов'язаних з візовою лібералізацією.

Скільки іноземців відвідало Україну і куди їздили за кордон українці в 2017 роціУ Держстаті підрахували, скільки іноземців побувало в Україні та чи змогли наші співвітчизники повністю скористатися безвізом у 2017 році.

Ган підкреслив, що в цьому напрямку Україна має прогрес, однак існують і ризики.

«Знову таки — це стосується боротьби з корупцією. Але зараз немає ризиків для безвізу через поведінку українців за кордоном», - прокоментував він.

Як відомо, ЄС залишив за собою право задіяти механізм призупинення безвізу, якщо з третіх країн збільшиться кількість нелегалів, необґрунтованих заявок про надання притулку чи їхні громадяни створять загрозу внутрішній безпеці ЄС.

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз із 2021 року запровадить нову систему контролю на своїх кордонах. Про те, як на нововведення відреагували в суспільстві, – в нашому огляді.

Скільки іноземців відвідало Україну й куди їздили українці в 2017 році – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: