Суд зобов'язав ГПУ розкрити причини секретності конфіскації «грошей Януковича»

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення зобов'язати Генпрокуратуру розкрити причини засекречування конфіскації «грошей Януковича».

Суд зобов'язав Генеральну прокуратуру України розкрити конкретні причини, чому було засекречено рішення Краматорського міського суду Донецької області про спеціальну конфіскацію так званих «грошей Януковича».

Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва 19 грудня 2017 року в рамках підготовчого засідання за позовом кіпрської компанії Akemi Management Limited до ГПУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема суд зобов`язав державного експерта з питань таємниць ГПУ надати пояснення чи докази існування обставин для рішення про присвоєння грифу «секретно» описовій частині вироку Краматорського міського суду Донецької області.

А також вказати дату прийняття такого рішення, особу, яка його приймала, та підстави присвоєння грифу «секретно» згідно Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Служби безпеки України від 12.08.05р. № 440 чи іншим документом.

Позов подали представники кіпрської компанії Akemi Management Limited, яка на думку прокурорів входить в так зване злочинне угрупування олігарха Сергія Курченка з найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича.

Представники ГПУ надали відзив на позов, але суд став на сторону кіпрської компанії.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк зізнався, чого побоюється після конфіскації «грошей Януковича».   Раніше в ГПУ пояснили, чому було засекречено рішення суду про спецконфіскаціі «грошей Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: